Průvodce webovými stránkami Česky  English  Deutsch  Patrola Šlapeto na facebook facebook
Hlavní stránka · Aktuálně · Koncerty · Pro pořadatele · Foto · Video · Kniha návštěv · Napsali o nás
Stáhněte si prosím · Dostaveníčko s První republikou · Kontakt

facebook facebook

Patrola Šlapeto v pořadu „Putování za písničkou – Patrola Šlapeto, tentokrát v Praze na Žofíně “ s Jožkou Šmukařem. Staropražské písničky s kapelou Patrola Šlapeto v so 11.2.2012 9.45 ČT2 a ve čt 16.2.11:35. Režie: Antonín Vomáčka. Tak se koukejte koukat!
Volně ke stažení: CD Silvestr 2010 „Patrola Šlapeto živě“, doplněna videa: Silvestr s četníky, Patrolách s „Kluky v akci“ a Staropražské vánoce se Šlapetem na www.youtube.cz. Inovace dalších sekcí!!!

Patrola Šlapeto v médiích

Patrola Šlapeto v pořadu „Putování za písničkou – Patrola Šlapeto, tentokrát v Praze na Žofíně “ s Jožkou Šmukařem. Staropražské písničky s kapelou Patrola Šlapeto v so 11.2.2012 9.45 ČT2 a ve čt 16.2.11:35. Režie: Antonín Vomáčka. Tak se koukejte koukat!

 

Tentokrát zazní i písně dlouho nehrané, které jsme na přání našeho ctěného posluchačstva znovu uvedli do života: „Ne a nebudem se ženiti“, „Má roztomilá Baruško“, „V Kartouzských temnotách“ nebo „Za tou naší garáží“. Samozřejmědošlo i na klasiku: „Nepudeme spát až ráno v šest“, „Já jsem viděl hezkou holku“, „Mým domovem ztichlá je putyka“, „Na Františku“ či „Bramborová placka“.

 

O pořadu Patrola Šlapeto Putování za písničkou „Na Žofíně“

Hned v úvodu dalšího vydání cyklu Putování za písničkou pozve hostitel Jožka Šmukař televizní diváky do staropražské hospody mezi flamendry a pijáky. Ano, právě staropražské písničky, příklad Nepudeme spát až ráno v šest, Dvacetikoruna, Mým domovem ztichlá je putyka, Za tou naší garáží nebo Já jsem viděl hezkou holku jsou obsahem pořadu, ve kterém se tenhle rázovitý pražský folklor zpívá, ale taky se o něm samozřejmě mluví.

„Písně lidu pražského“ mají hodně široký záběr. Je mezi nimi muzika z kabaretů, kuplety, hospodské popěvky, samozřejmě taky písničky z galerky, morytáty, tedy historky o vraždách a zločinu, pouliční folklor… Je to vlastně lidová poezie, o které psal už před nějakými devadesáti lety Karel Čapek, a žehral na to, že se touto ušlechtilou lidovou kulturou nikdo nezbývá a nikdo ji pořádně nezmapoval. Po pravdě řečeno, nestalo se tak dodnes.

Ale všechny ty staropražské písničky se ústním podáním zachovaly, dnes jsou už samozřejmě doloženy v notách a s texty, a zpívají je četná hudební sdružení. Třeba právě host únorového televizního Putování, tedy Patrola Šlapeto.

Skupinu PATROLA/ŠLAPETO založili v roce 2001 Radan Dolejš (dlouholetý šéf legendárního Šlapeta) a Karel Hoza (dlouholetý šéf Pražského pouťového promenádního orchestru). Skupina se systematicky věnuje interpretaci nejslavnějších hospodských písní minulého století a převážné části repertoáru génia české písničky Karla Hašlera. Během své devítileté existence skupina odehrála přes 500 koncertů po celé republice, hostovala v Rakousku na Schrammel Klang Festu v Litschau a ve Francii, účinkovala v zábavných pořadech České televize a v německé ZDF. Aktivně spolupracuje s Českým rozhlasem Praha, v roce 2009 vystoupila v pořadech Tandem a Tobogán. Na podzim roku 2006 získává PATROLA/ŠLAPETO významnou posilu. Do jejích řad nastupuje další šlapeťák, zpěvák, konferenciér a bavič Oťas Litomiský. V dnešní pořadu Putování za písničkou vám nabídne krásné staropražské písničky.


Inovace webu

Volně ke stažení: CD Silvestr 2010 „Patrola Šlapeto živě“, doplněna videa: Silvestr s četníky, Patrolách s „Kluky v akci“ a Staropražské vánoce se Šlapetem na www.youtube.cz. Inovace dalších sekcí. INFERNETUJTE!!!

 

Trocha statistiky

Clickaři a Facebookáři

K dnešnímu dni jste na našich stránkách zaznamenali 3.935.588 clicků. Skoro čtyři milióny?! No, fakt !!! Tak to vám moc děkujeme !!!

Na patrolácké pobočce na www.facebook.com (Patrola Šlapeto) máme zatím 2.885 fandů. Díky !!!

Na nedávno zřízení sekci Patrola Šlapeto na www.youtube.cz máme k dnešnímu dni 106 videí, 93 stálých odběratelů a 900.408 shlédnutých videí. To je mazec! Děkujeme!!!

Stahovači:

Internetové CD Máme v kleci papouška 8.744 stažení

Četnické mini CD 5.971 stažení

Minialbum Hašlerky 2010 3.387 stažení

CD Silvestr 2010 „Patrola Šlapeto živě“ 153 stažení

Dívači na Youtube:

1. Ručičky nebojte se (Verze 2010) 83.412 zkouknutí

2. A já tě nechci 81.547 zkouknutí

3. Okolo Hradce 75.338 zkouknutí

4. Čížku, čížečku 46.033 zkouknutí

 

Pozdrav od Patroláků

Milí patroláčtí fanouškové, fanynky a fanouščata, ať se vám vše daří i v novém roce 2012. Máme pro vás hezkou zprávu. Chystáme se opět do divadla Semafor. První termín našeho letošního vystoupení v tomto slovutném kulturním stánku je v sobotu 7.4. pravděpodobně od 16:00. Sledujte prosím pečlivě náš INFERNET, stejně jako naše stránky na facebooku, www.semafor.cz a www.patrola-slapeto.cz nebo www.patrolastaroprazska.cz. Těšíme se na vás.

S úctou vaši Patroláci